デュラララ!!




こんばんは! (Konbanwa!) Någon som har hört talas om Durarara?
Om inte så rekommenderar jag verkligen denna underbara anime! Jag har inte skrattat så mycket på länge! Durarara har massor av intressanta karaktärer, en intressant plot med inslag av lite övernaturligt, legender, lite oskyldig kärlek och självklart en hel del fighter och action!


''Durarara!!'' handlar om en pojke vid namn Mikado som längtar efter ett mer spännande liv. Inbjuden av sin gamla vän Kida flyttar Mikado till Tokyo och börjar på en skola i Ikebukuro. Hans vän Kida varnar honom för några människor som Mikado bör hålla sig borta ifrån; en våldsam man klädd som bartender, en skum kille vid namn Izaya och ett gäng som kallas för Dollars. Under sin första dag ser han också en vandringssägen, ''The black rider'' som sägs vara huvudlös. 

Själv tycker jag väldigt mycket om karaktärerna i serien eftersom att dem har så egna personligheter, sin egen bakgrund och sitt eget liv. Under seriens gång får man veta allt mer och mer om alla olika karaktärer och fördjupa sig i dem. Men mina favoriter i Durarara!! är absolut:


Orihara Izaya

Han verkar veta allt om alla och ger oftast information för sitt eget nöje. Han påstår sig älska alla människor förutom Shizuo Heiwajima. Han sätter folk i obekväma och miserabla situationer bara för att se deras reaktioner och han har lätt för att förutspå hur människor kommer att reagera. Han är oftast den som startar bråk och konflikter men håller sig i skuggorna och observerar istället för att själv delta.



Shizuo Heiwajima

Med sin övermänskliga styrka och våldsamma natur är det svårt att tro att han inte gillar våld överhuvudtaget. När han blir arg så agerar hans kropp som av instinkt och slår ner eller kastar allt i sin väg, utan att han kan göra något åt det. Han har hatat Orihara Izaya sedan första gången han såg honom och vill inget hellre än att slå ihjäl honom.


Selty/Celty

Celty, också känd vid namnen ''The black rider'' och ''The headless rider'' är en Dullahan från Irland som kom till Japan för att leta efter sitt stulna huvud. Trots sin övermänskliga styrka så är hon inte riktigt lika stark som Shizou. Hon jobbar som en underground kurir och har alltid på sig en hjälm när hon är ute. Hon kommunicerar genom en PDA. Hon är väldigt oskyldig och blir lätt generad, dessutom är hon extremt rädd för trafikpoliser.

Celty, Shizou och Izaya är som sagt mina favoriter i Durarara!! eftersom att deras personligheter och egenheter gör dem så intressanta. (≧▽≦) 

Om ni gillar anime som innehåller mycket komedi och action så är detta defenitivt en anime för er! ★★★



Oyasumi! (′▽`)


Kommentarer
Postat av: Gabbi

Muhuhu, listade ut hur man kommenterade :D

Komedi och action? Låter grymt bra, bara undrar: Är det någon jobbig romantik som stör animen? Jag är sådan slasher så jag föredrar att para ihop personer själv xD

2011-03-13 @ 00:04:20
Postat av: Reo

Svar till Gabbi: Haha grattis! =D Nej det är det faktiskt inte. Den är jättebra och jag skulle väl säga att det nästan är mer hints mellan Izaya och Shizuo än med huvudpersonerna och dem hatar ju typ varandra ^^; så nej...inte speciellt mycket!

2011-03-17 @ 21:14:17
URL: http://misswednesday.blogg.se/
Postat av: Anonym

Wohaha, den är wunderbar! ;D

2011-04-07 @ 10:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0